BLOG

SYMBOL KVALITY A DIZAJNU

Dunoon je prosperujúci rodinný podnik, ktorý začal vyrábať hrnčeky najvyššej kvality v roku 1974 v škótskom meste Dunoon. Koncepcia spočívala v produkcii kvalitných hrnčekov z kameniny, ktoré zaplnili medzeru na trhu originálnymi hrnčekmi s krásnym dizajnom, a ktoré sú príjemné pre užívateľa.

V roku 1982 bola otvorená nová továreň v Stone, Staffordshire, v srdci keramického priemyslu. Pod vedením Gordona, Alana a Petra Smitha vyvinula spoločnosť Dunoon politiku spolupráce s mnohými návrhármi a umelcami, aby neustále aktualizovala svoj sortiment novými návrhmi a jedinečným tvarmi hrnčekov. Začali vyrábať nielen hrnčeky z kameniny ale aj z Fine Bone China, čo je najjemnejší porcelán tej najvyššej kvality.

Spoločnosť Dunoon v súčasnosti dodáva hrnčeky do viac ako 60 krajín sveta. Nárast popularity špeciálnej kávy a čajov viedol k zvýšeniu predaja a dopytu po jemnejšej kvalite a nezvyčajnom dizajne hrnčekov, čo je sila Dunoon. 

  

 

 

 VÝROBA HRNČEKOV   

Dunoon používa tradičnú metódu ručného liatia rukou,  aby sa zaručil jemný a ľahký hrnček.Kvalifikovaní remeselníci a dôsledná kontrola kvality sú kľúčom k filozofii Dunoon. Vyrábajú hrnčeky najvyššej kvality, dobre navrhujú v tvar aj vzor hrnčeka a vyrábajú ich s najväčšou starostlivosťou pre náročných zákazníkov.

Dunoon používa vysoko kvalitnú hlinku Fine Bone China z Cornwallu v juhozápadnom Anglicku, ktorá obsahuje 50% rozdrvenej zvieracej kosti, aby dala hrnčekom priesvitnosť, jasnú belosť a silu. Dunoon zamestnáva miestnych remeselníkov pre každú fázu výroby, z ktorých mnohí pre spoločnosť pracujú už mnoho rokov. A všetky hrnčeky Dunoon podliehajú veľmi prísnej kontrole.