BLOG

Šibi ryby, mastné ryby,
kus koláča od korbáča,
k tomu ešte groš, aby bolo dosť!
*
Veľkonočné sviatky sa spájajú s ľudovými tradíciami a pre kresťanov majú veľký význam vo Vzkriesení Ježiša Krista. Bez ohľadu na to, ako ich vnímame, pre všetkých nás to znamená, že máme opäť čas byť so svojou rodinou a priateľmi. Trávime ich či už doma, na chalupe alebo na dovolenke. A ak máte malé deti, sú určite pre vás intenzívnejšie.
kolekcia Concerto
Ako Vianoce, tak aj veľkonočné sviatky sa nezaobídu bez dôkladnej prípravy. Od upratovania, pečenia, chystania všetkých veľkonočných dobrôt až po výzdobu. Táto Veľká noc bude o 14 dní neskôr oproti minulému roku a tak si môžeme náš domov skrášliť aj jarnými kvetmi.
vazy rosenthal
 Veľkonočné stolovanie je doslova oslava. Ak nemáte priamo veľkonočný porcelán, pridajte na stôl veľkonočné doplnky. Pomôžu mištičky so zajačikmi, taniere na vajíčka, pestrofarebné podnosy na zákusky. V prípade malého stola je praktický etažér – a hneď sa dobrôt na stôl zmestí viac.
convivio, tippi
Máte čisto biely porcelán? Tak ho nechajte vyniknúť na pestrom obruse s kvetinovým vzorom. A naopak – pestrofarebné taniere vyniknú na bielom či jemnom obruse. Ak máte krásny stôl a nechcete ho prekryť, ideálne sú kuvertové pásy.
nador
Atmosféru stolovania môžete dotvoriť aj farebnými pohármi. Môžu to byť poháre nielen na vodu ale aj na víno. Vôbec sa toho nemusíte báť. Je tu jar a farbami sa to všade len tak hemží. A tí odvážnejší môžu prestrieť každý pohár inej farby.
Ak nemáte celú sadu pohárov, povyberajte všetky, ktoré máte a vytvorte tak svoju jedinečnú kolekciu. Prípadne vyberte si z našej ponuky sklenených pohárov alebo krištáľových, ktoré vám vieme hneď poslať.
poháre
Nesmieme zabudnúť na vázy. Sú krásnym doplnkom. Rozkvitnuté halúzky zdobené zavesenými kraslicami je hádam najkrajšia ozdoba veľkonočných sviatkov. Dajte pozor, aby váza pri stolovaní hosťom neprekážala. Pokojne ju položte blízko stola (napr. na skrinku, komodu), bude ju vidieť a stále bude dopĺňať celú atmosféru.
vázy
Výzdobe domu aj stolu sa fantázii medze nekladú. Doplniť si ju môžete z našej ponuky TU. Verím, že ten váš domov bude ten najkrajší a okolo stola sa zídu vám srdcu najbližší.
*
Prajem vám krásne veľkonočné sviatky plné rodinnej pohody a silného zdravia.
*
*
Mohlo by sa vám páčiť:
gobelínový obrus 100x100cmkuvertový pás 140x45 cmgobelínové prestieranie
Firenze miskaConvivio podnosFlorentina čajová šálka
Pozrite si celú našu ponuku pre veľkonočné stolovanie 👉TU